http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Oesters, varkensbloed en koolvis

De Europese finale van Bocuse dOr komt eraan. Met welke ingrediënten gaan @jan_smink en @LAukema14 aan de slag?

Op 7 en 8 mei vindt de finale van de Bocuse d'Or plaats in Stockholm. Namens Nederland doen chef-kok Jan Smink (Kwartier Noord, Katlijk) en commis Lars Aukema (de Librije) mee. Ze worden ondersteund door coach Leendert Klaassens.

Made in Sweden
Tijdens de prestigieuze kookwedstrijd werken de heren met een aantal verplichte ingrediënten voor de te maken vis- en vleesgerechten. Omdat de Europese finale in Stockholm wordt gehouden, wordt er gewerkt met Zweedse producten.

Groente graag
Voor het visgerecht krijgen ze een zijde van koolvis van 1,2 kilo, 38 oesters en 1,5 kilo mosselen tot hun beschikking. Jan en Lars mogen zelf de garnituren erbij bedenken. Nieuwe regel daarbij is dat die bij het visgerecht voor de helft uit groenten moeten bestaan. Er moeten in totaal veertien porties worden gemaakt. De borden gaan naar juryleden, de wedstrijdleiding en fotograaf. Het visgerecht wordt op het bord opgemaakt en mag naar keuze warm of koud worden geserveerd.

Warm vlees
Het te bereiden vleesgerecht is verplicht warm en komt eerst op een presentatieschaal langs de jury. Daarna wordt het op borden uitgeserveerd. Voor het vleesgerecht zijn drie varkenspoten en 6 kilo hamvlees met bot verplicht. Daarnaast mogen ze kiezen uit 1 liter varkensbloed of 10 meter varkensdarm als verplicht ingrediënt. Ook mogen beide ingredienten worden gebruikt, maar dit hoeft niet per se.

Met een knipoog naar het Nederlands culinair erfgoed maken Jan en Lars onder meer een gehaktbal van varkensvlees voor de jury.

In aanloop naar de Europese finale om de Bocuse d'Or is er een speciaal seizoensmagazine verschenen.

 


 

Reacties

anonymous
Caracol - 28-04-2014 19:39
"Succes mannen:-)"

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw Magazine: Eten, meten, weten

Er is onder consumenten een groeiende interesse in wat precies het voedsel vormt dat ze eten....

Een rum van land en zee

Ruben Maduro, bedenker en maker van de rum, liet zich inspireren door de manier waarop chef-koks...

Real super food

Het bedrijf kweekt de vis al sinds 1989. De soort zalm is een Atlantische zalm. Aan deze vis is...

Eén restaurant, één gerecht, één wijn

Hyperspecialisatie in optima forma, of gewoon een stronteigenwijze eigenaar? Bij Out in Tokyo...

Het Ultieme Menu

De oneindige zoektocht naar perfectie is een constante factor in het leven en werk van iedere...

Sappige wetenschap

Chocobombes Chocobombes van Nederlandse bodem maakt chocoladebonbons speciaal voor zwangere...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

De Kastanjeboom @kastanjeboom
"Wij doen mee met @foodinspiration @overdevloerbijdeboer/pimpmyfarmshop. Vandaag kan er nog gestemd worden. https://t.co/qRxtSRBCFs"

Forever Freebies @foreverfreebies
"Want free food delivered? Receive $15 off your first order on #UberEATS with promo code: UE-omidd1… https://t.co/hxsM1ikwv8"

Ana C @lifewellness11
"RT @GastroNote_eu: Healthy meals #Cauliflower bread with sweet & sour carrot and roast fennel shavings. #fennel #carrot #tasty #healthyfoo… "

Nard Clabbers @NardClabbers
"RT @nataschakooim: Voedselveranderaars en gamechangers gezocht! Wie hoort er in de #food100!? Aanmelden kan nog! @AgrifoodCapital @foodinsp… "

Chef G. Imperato @Chef_Imperato
"#food #italy #italian #italianchef #chef #italianfood #instafood #kitchen #foodblogger #foodinspiration… https://t.co/TZkOacMkFa"

Chef G. Imperato @Chef_Imperato
"#food #italy #italian #italianchef #chef #italianfood #instafood #kitchen #foodblogger #foodinspiration… https://t.co/zaweRaAoWs"

Nicole Kleuskens PS @nicolekleuskens
"RT @foodinspiration: Wij zijn op zoek naar de voedselveranderaars van vandaag en de gamechangers van morgen! Meld je/ze aan via https://t.c"

Natascha Kooiman @nataschakooim
"Voedselveranderaars en gamechangers gezocht! Wie hoort er in de #food100!? Aanmelden kan nog! @AgrifoodCapital… https://t.co/qSSkejETBE"

ElskeTweet @ElskeTweet
"RT @foodinspiration: Wij zijn op zoek naar de voedselveranderaars van vandaag en de gamechangers van morgen! Meld je/ze aan via https://t.c"

Enrique Figee @enriquefigee
"RT @foodinspiration: Wij zijn op zoek naar de voedselveranderaars van vandaag en de gamechangers van morgen! Meld je/ze aan via https://t.c"

Agenda