http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Oesters, varkensbloed en koolvis

De Europese finale van Bocuse dOr komt eraan. Met welke ingrediënten gaan @jan_smink en @LAukema14 aan de slag?

Op 7 en 8 mei vindt de finale van de Bocuse d'Or plaats in Stockholm. Namens Nederland doen chef-kok Jan Smink (Kwartier Noord, Katlijk) en commis Lars Aukema (de Librije) mee. Ze worden ondersteund door coach Leendert Klaassens.

Made in Sweden
Tijdens de prestigieuze kookwedstrijd werken de heren met een aantal verplichte ingrediënten voor de te maken vis- en vleesgerechten. Omdat de Europese finale in Stockholm wordt gehouden, wordt er gewerkt met Zweedse producten.

Groente graag
Voor het visgerecht krijgen ze een zijde van koolvis van 1,2 kilo, 38 oesters en 1,5 kilo mosselen tot hun beschikking. Jan en Lars mogen zelf de garnituren erbij bedenken. Nieuwe regel daarbij is dat die bij het visgerecht voor de helft uit groenten moeten bestaan. Er moeten in totaal veertien porties worden gemaakt. De borden gaan naar juryleden, de wedstrijdleiding en fotograaf. Het visgerecht wordt op het bord opgemaakt en mag naar keuze warm of koud worden geserveerd.

Warm vlees
Het te bereiden vleesgerecht is verplicht warm en komt eerst op een presentatieschaal langs de jury. Daarna wordt het op borden uitgeserveerd. Voor het vleesgerecht zijn drie varkenspoten en 6 kilo hamvlees met bot verplicht. Daarnaast mogen ze kiezen uit 1 liter varkensbloed of 10 meter varkensdarm als verplicht ingrediënt. Ook mogen beide ingredienten worden gebruikt, maar dit hoeft niet per se.

Met een knipoog naar het Nederlands culinair erfgoed maken Jan en Lars onder meer een gehaktbal van varkensvlees voor de jury.

In aanloop naar de Europese finale om de Bocuse d'Or is er een speciaal seizoensmagazine verschenen.

 


 

Reacties

anonymous
Caracol - 28-04-2014 19:39
"Succes mannen:-)"

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw Magazine:
Design & Mood

Voor één keer wijken we af van het brengen van food als inspiratie. Het interieur...

De smaak van Tomorrowland

Eten en drinken staan op festival Tomorrowland - naast muziek - centraal in de beleving van de...

Het begin van iets beters

Goed genoeg is niet meer voldoende. Met een zeventje als waardering ben je gedoemd tot de...

The End of Good Enough...

De 9e editie van de Food Inspiration Days is van start! Vanmorgen gingen de deuren open van het...

Brabantse bioboer wint restyling boerderijwinkel

Biologische boerderij ’t Schop uit Hilvarenbeek is de winnaar van de campagne OVER DE...

Hotspots New York

Beyond Sushi Dit is een nieuwe veganistische standaard. Beyond Sushi serveert...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Charles Ager @CharlesAger
"Happy #NationalPumpkinCheesecakeDay 🎃 Celebrate by baking one yourself, we found a great recipe:… https://t.co/i99fZ6v2c3"

Enrique Figee @enriquefigee
"RT @Hanssteenbergen: Wil je de inhoud lezen van alle presentaties van de #fidays 2017. Lees hier het uitgebreide artikel. https://t.co/UUPz"

Natalie Lorrant @NatalieLorrant
"Secrets Behind Famous Southern #recipes. #cheese #foodinspiration https://t.co/cDlPw7BNJH https://t.co/2CA2vZ7EnA"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Mmmm ... something special about Marcona @almonds. #TasteDeVine #foodinspiration https://t.co/GrjYVHaXY0"

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: Hij is binnen en we zijn best wel trots !! 😍 Ons jaarboek 2018 met de nieuwste concepten, cijfers uit de markt & city… "

Edwin Klaasen @Desemenzo
"Wat was je leuk! @foodinspiration #fidays https://t.co/VyXpNKmFl4"

Doug Koob @dougkoob
"Amsterdam Food & Beverage Trend Tour for Portland team hosted by @foodinspiration #fidays… https://t.co/Nrjk54mBvI"

Ethereal Heart Fdn @EHFoundation237
"RT @foodinspiration: Bam! Nog even nagenieten van de #fidays. Blok vast 15 & 16 oktober 2018 in je agenda voor de 10e editie! #food #trends… "

HFDV @HfdvVzw
"RT @foodinspiration: Bam! Nog even nagenieten van de #fidays. Blok vast 15 & 16 oktober 2018 in je agenda voor de 10e editie! #food #trends… "

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"Wil je de inhoud lezen van alle presentaties van de #fidays 2017. Lees hier het uitgebreide artikel. https://t.co/UUPzCkblpY"

Agenda