http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.fr http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Oesters, varkensbloed en koolvis

De Europese finale van Bocuse dOr komt eraan. Met welke ingrediënten gaan @jan_smink en @LAukema14 aan de slag?

Op 7 en 8 mei vindt de finale van de Bocuse d'Or plaats in Stockholm. Namens Nederland doen chef-kok Jan Smink (Kwartier Noord, Katlijk) en commis Lars Aukema (de Librije) mee. Ze worden ondersteund door coach Leendert Klaassens.

Made in Sweden
Tijdens de prestigieuze kookwedstrijd werken de heren met een aantal verplichte ingrediënten voor de te maken vis- en vleesgerechten. Omdat de Europese finale in Stockholm wordt gehouden, wordt er gewerkt met Zweedse producten.

Groente graag
Voor het visgerecht krijgen ze een zijde van koolvis van 1,2 kilo, 38 oesters en 1,5 kilo mosselen tot hun beschikking. Jan en Lars mogen zelf de garnituren erbij bedenken. Nieuwe regel daarbij is dat die bij het visgerecht voor de helft uit groenten moeten bestaan. Er moeten in totaal veertien porties worden gemaakt. De borden gaan naar juryleden, de wedstrijdleiding en fotograaf. Het visgerecht wordt op het bord opgemaakt en mag naar keuze warm of koud worden geserveerd.

Warm vlees
Het te bereiden vleesgerecht is verplicht warm en komt eerst op een presentatieschaal langs de jury. Daarna wordt het op borden uitgeserveerd. Voor het vleesgerecht zijn drie varkenspoten en 6 kilo hamvlees met bot verplicht. Daarnaast mogen ze kiezen uit 1 liter varkensbloed of 10 meter varkensdarm als verplicht ingrediënt. Ook mogen beide ingredienten worden gebruikt, maar dit hoeft niet per se.

Met een knipoog naar het Nederlands culinair erfgoed maken Jan en Lars onder meer een gehaktbal van varkensvlees voor de jury.

In aanloop naar de Europese finale om de Bocuse d'Or is er een speciaal seizoensmagazine verschenen.

 


 

Reacties

anonymous
Caracol - 28-04-2014 19:39
"Succes mannen:-)"

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

East Europe, Shanghai, Ultraviolet, Jan Schmink, Riga, Praag, Boedapest

Nieuw Magazine: Go East

Te lang hebben we onze ogen alleen maar op het westen gericht. Het oosten was gevaarlijk en...

Blog: Petrol laat kansen liggen met food

'De petrolbranche loopt achter als het gaat om het inspelen op de kansen die de huidige...

De Domtoren staat nog

Utrecht aka de Domstad, klein Amsterdam, of U’tje. De stad van de grachten met terrassen...

Eetbare auto's van topchefs Sergio en Jonnie

Chef-koks Sergio Herman en Jonnie Boer, en hun Belgische collega's Dominique Persoone, David...

IJsjes van groenten (en fruit)

Een primeur in ijsjesland en volop mee op de huidige groentetrend: &samhoud food...

Creative Chef showt in Milaan

Creative Chef serveerde in Milaan een restaurant als kunstwerk. Chef Jasper Udink ten Cate...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Roby latia @RobyLatia
"The Comical Reality Of Baking With A.... #recipesharing #foodporn #yum #foodinspiration https://t.co/mVVnnLetWZ https://t.co/f4gQ6bwNfK"

Stafford Town Centre @staffordtcp
"RT @staffordmands: Just look at at the new food products that have launched in store this week #WDYT #spiritofsummer #foodinspiration #mark… "

Yoga Sabrina @CityGirlSabrina
"#Yoga and a delicious brekkie to start the day right ✨🌞✨ but what to eat? #breafastinspiration #foodinspiration "

Routt Badger @routtbadger
"#chicken in the Pot (Dorie Greenspan). #crockpot #foodinspiration https://t.co/7dsuARVmMF https://t.co/CNKO8l7BKP"

Theo van Brussel @tvanbrussel
"RT @Arjantweets: Mooi stel! https://t.co/Eu0sh4n4q9"

Jantine Kok @Jantkok
"RT @Jos_DeKok: #tip: Lege kasten en weinig tijd om te koken? Voor Maple soufflé heb je 2 dingen nodig https://t.co… https://t.co/jx6HZ34894"

Mindful Muswell @MindfulMuswell
"Some good news! Food photos help Instagram users with healthy eating #healthyeating #foodinspiration #happymind… https://t.co/WvpJqoQojd"

Jos De Kok Traiteur @Jos_DeKok
"#tip: Lege kasten en weinig tijd om te koken? Voor Maple soufflé heb je 2 dingen nodig https://t.co/iViTggGblx https://t.co/jx6HZ34894"

ONYEKAMICHELLÉ @OnyekaMichelle
"Lunch🍴| King Prawn Singapore Noodles 🇸🇬 🍤 🦐 w/mixed salad & seeds on top 🥗 | #foodinspiration… https://t.co/oH9ww6GlKi"

Urban Green Store @Urbangreenstore
"Een heerlijk ijsje van limoen en komkommer? IJs van groente, lekker en gezond! … https://t.co/yZrorGju6d https://t.co/II8DJOx5Ad"

Agenda