http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Oesters, varkensbloed en koolvis

De Europese finale van Bocuse dOr komt eraan. Met welke ingrediënten gaan @jan_smink en @LAukema14 aan de slag?

Op 7 en 8 mei vindt de finale van de Bocuse d'Or plaats in Stockholm. Namens Nederland doen chef-kok Jan Smink (Kwartier Noord, Katlijk) en commis Lars Aukema (de Librije) mee. Ze worden ondersteund door coach Leendert Klaassens.

Made in Sweden
Tijdens de prestigieuze kookwedstrijd werken de heren met een aantal verplichte ingrediënten voor de te maken vis- en vleesgerechten. Omdat de Europese finale in Stockholm wordt gehouden, wordt er gewerkt met Zweedse producten.

Groente graag
Voor het visgerecht krijgen ze een zijde van koolvis van 1,2 kilo, 38 oesters en 1,5 kilo mosselen tot hun beschikking. Jan en Lars mogen zelf de garnituren erbij bedenken. Nieuwe regel daarbij is dat die bij het visgerecht voor de helft uit groenten moeten bestaan. Er moeten in totaal veertien porties worden gemaakt. De borden gaan naar juryleden, de wedstrijdleiding en fotograaf. Het visgerecht wordt op het bord opgemaakt en mag naar keuze warm of koud worden geserveerd.

Warm vlees
Het te bereiden vleesgerecht is verplicht warm en komt eerst op een presentatieschaal langs de jury. Daarna wordt het op borden uitgeserveerd. Voor het vleesgerecht zijn drie varkenspoten en 6 kilo hamvlees met bot verplicht. Daarnaast mogen ze kiezen uit 1 liter varkensbloed of 10 meter varkensdarm als verplicht ingrediënt. Ook mogen beide ingredienten worden gebruikt, maar dit hoeft niet per se.

Met een knipoog naar het Nederlands culinair erfgoed maken Jan en Lars onder meer een gehaktbal van varkensvlees voor de jury.

In aanloop naar de Europese finale om de Bocuse d'Or is er een speciaal seizoensmagazine verschenen.

 


 

Reacties

anonymous
Caracol - 28-04-2014 19:39
"Succes mannen:-)"

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine:
Trends aan tafel

Als je vanuit de ruimte naar de aarde kijkt, dan zie je dat mensen elkaar heel vaak ontmoeten...

De foodtrends voor 2018 in één trendboek

Het Food Inspiration Jaarboek is de jaarlijkse dosis inspiratie voor chef's, ondernemers,...

Food trend #02:
Revival van het souper

Door flexibilisering en individualisering gaan we over naar meerdere eetmomenten per dag, met...

Trend #01:
The End of Good Enough

Het tijdperk van instagrammable food is aangebroken. Als foodconcept moet je opvallen om gekozen...

Foodporn is overal

In de massa van al die foto’s waken chef Robbie Postma en fotograaf Robert Harrison er...

Buurtfrituur in hartje Antwerpen

Terwijl veel cafetaria’s hun snacks, sidedishes en bijgerechten in hetzelfde frietvet...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Foodkings.nl @FoodkingsNL
"RT @foodinspiration: Foodtrend #02 voor 2018: De revival van het souper. De drie-eenheid ontbijt-lunch-diner wankelt. Gasten willen op iede… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Foodtrend #02 voor 2018: De revival van het souper. De drie-eenheid ontbijt-lunch-diner wankelt. Gasten willen op i… https://t.co/PwQQPA6qxe"

Food Inspiration @foodinspiration
"Foodtrend #02 voor 2018: De revival van het souper. De drie-eenheid ontbijt-lunch-diner wankelt. Gasten willen op i… https://t.co/VLqudvr72J"

yvonne breevaart @GMlovelie67xxx
"RT @FlavourFeed: #MakeHummusNotWar Cook For Syria is now a global food movement. Out latest feed follows its recent ventures. Take a look o… "

Amanda Arena @ladyarena4
"#calamari al sugo #homemade #squid #food #foodporn #foodlovers #foodinspiration #cuisine https://t.co/CiRx54Iwig"

Maaike de Reuver @MaaikedeReuver
"Foodtrends voor 2018 gepresenteerd door @foodinspiration. Foodtrend #01: The End of Good Enough. https://t.co/fa9PX03PX4"

Tom Vanderlinden @tomvdl1978
"RT @foodinspiration: Foodtrend #01 voor 2018: The End of Good Enough. Het tijdperk van instagrammable food is aangebroken. Als foodconcept… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Foodtrend #01 voor 2018: The End of Good Enough. Het tijdperk van instagrammable food is aangebroken. Als foodconce… https://t.co/5lEDvu11au"

TRY FOODS @TryFoods
"Hier ist es ein Foto von unserem Wochenende in Hamburg! Vielen Dank an alle, die unser Stand bei dem… https://t.co/L5KVPsbx8l"

Flavour Feed @FlavourFeed
"#MakeHummusNotWar Cook For Syria is now a global food movement. Out latest feed follows its recent ventures. Take a… https://t.co/f90xBIxdQC"

Agenda