http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Er kriebelt iets…

Weg met de meelwormbitterballen! @insectenbar laat zien dat het eten van insecten meer is dan alleen frituren.

Wist je dat een libel naar krab smaakt en de smaak van sprinkhanen te vergelijken is met nootjes? Willem van Ameron en Roel Nabuurs weten dat in elk geval wel. De Insectenbar is het afstudeerproject van deze studenten aan  de Design Academy Eindhoven.

De Insectenbar
Op dit moment is er nog geen sprake van een echte bar, maar eerder van een ‘movement’, zoals de mannen het zelf noemen. Met de insectenbar hopen Roel en Willem mensen ervan te overtuigen dat insecten wel degelijk smaakvol kunnen zijn. ‘Geen gefrituurde sprinkhanen en meelwormbitterballen, maar culinaire, westerse hapjes’, aldus Roel. Na hun afstuderen willen Roel en Willem door gaan met het ontwikkelen van de Insectenbar. Door in samenwerking met chefs diners te organiseren, hopen ze mensen te laten inzien dat insecten ook deel kunnen uitmaken van westerse gerechten.

Proef
Tijdens de launch van Stijlmeisje bij Hutspot in Amsterdam stond er onder andere gerookte sprinkhaan met mosterd cress en zwarte kaas op het menu. Benieuwd naar de hapjes van de Insectenbar? Eind juni kun je ze proeven tijdens het Elle Festival in Amsterdam.

Wetgeving
Eigenlijk staat de Europese wetgeving de verkoop van insecten voor menselijke consumptie in de meeste Europese landen (nog) niet toe, toch wordt de verkoop en consumptie van insecten meestal wel - oogluikend - toegestaan.

Op de hoogte blijven van de Insectenbar? Houd dan Facebook, Twitter en de website in de gaten.

Meer over insecten lees je de Kop tot staart editie van ons magazine!

Beeld: Sanjay Singh

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw Magazine:
Design & Mood

Voor één keer wijken we af van het brengen van food als inspiratie. Het interieur...

De smaak van Tomorrowland

Eten en drinken staan op festival Tomorrowland - naast muziek - centraal in de beleving van de...

Het begin van iets beters

Goed genoeg is niet meer voldoende. Met een zeventje als waardering ben je gedoemd tot de...

The End of Good Enough...

De 9e editie van de Food Inspiration Days is van start! Vanmorgen gingen de deuren open van het...

Brabantse bioboer wint restyling boerderijwinkel

Biologische boerderij ’t Schop uit Hilvarenbeek is de winnaar van de campagne OVER DE...

Hotspots New York

Beyond Sushi Dit is een nieuwe veganistische standaard. Beyond Sushi serveert...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Charles Ager @CharlesAger
"Happy #NationalPumpkinCheesecakeDay 🎃 Celebrate by baking one yourself, we found a great recipe:… https://t.co/i99fZ6v2c3"

Enrique Figee @enriquefigee
"RT @Hanssteenbergen: Wil je de inhoud lezen van alle presentaties van de #fidays 2017. Lees hier het uitgebreide artikel. https://t.co/UUPz"

Natalie Lorrant @NatalieLorrant
"Secrets Behind Famous Southern #recipes. #cheese #foodinspiration https://t.co/cDlPw7BNJH https://t.co/2CA2vZ7EnA"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Mmmm ... something special about Marcona @almonds. #TasteDeVine #foodinspiration https://t.co/GrjYVHaXY0"

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: Hij is binnen en we zijn best wel trots !! 😍 Ons jaarboek 2018 met de nieuwste concepten, cijfers uit de markt & city… "

Edwin Klaasen @Desemenzo
"Wat was je leuk! @foodinspiration #fidays https://t.co/VyXpNKmFl4"

Doug Koob @dougkoob
"Amsterdam Food & Beverage Trend Tour for Portland team hosted by @foodinspiration #fidays… https://t.co/Nrjk54mBvI"

Ethereal Heart Fdn @EHFoundation237
"RT @foodinspiration: Bam! Nog even nagenieten van de #fidays. Blok vast 15 & 16 oktober 2018 in je agenda voor de 10e editie! #food #trends… "

HFDV @HfdvVzw
"RT @foodinspiration: Bam! Nog even nagenieten van de #fidays. Blok vast 15 & 16 oktober 2018 in je agenda voor de 10e editie! #food #trends… "

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"Wil je de inhoud lezen van alle presentaties van de #fidays 2017. Lees hier het uitgebreide artikel. https://t.co/UUPzCkblpY"

Agenda