http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Er kriebelt iets…

Weg met de meelwormbitterballen! @insectenbar laat zien dat het eten van insecten meer is dan alleen frituren.

Wist je dat een libel naar krab smaakt en de smaak van sprinkhanen te vergelijken is met nootjes? Willem van Ameron en Roel Nabuurs weten dat in elk geval wel. De Insectenbar is het afstudeerproject van deze studenten aan  de Design Academy Eindhoven.

De Insectenbar
Op dit moment is er nog geen sprake van een echte bar, maar eerder van een ‘movement’, zoals de mannen het zelf noemen. Met de insectenbar hopen Roel en Willem mensen ervan te overtuigen dat insecten wel degelijk smaakvol kunnen zijn. ‘Geen gefrituurde sprinkhanen en meelwormbitterballen, maar culinaire, westerse hapjes’, aldus Roel. Na hun afstuderen willen Roel en Willem door gaan met het ontwikkelen van de Insectenbar. Door in samenwerking met chefs diners te organiseren, hopen ze mensen te laten inzien dat insecten ook deel kunnen uitmaken van westerse gerechten.

Proef
Tijdens de launch van Stijlmeisje bij Hutspot in Amsterdam stond er onder andere gerookte sprinkhaan met mosterd cress en zwarte kaas op het menu. Benieuwd naar de hapjes van de Insectenbar? Eind juni kun je ze proeven tijdens het Elle Festival in Amsterdam.

Wetgeving
Eigenlijk staat de Europese wetgeving de verkoop van insecten voor menselijke consumptie in de meeste Europese landen (nog) niet toe, toch wordt de verkoop en consumptie van insecten meestal wel - oogluikend - toegestaan.

Op de hoogte blijven van de Insectenbar? Houd dan Facebook, Twitter en de website in de gaten.

Meer over insecten lees je de Kop tot staart editie van ons magazine!

Beeld: Sanjay Singh

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw Magazine: Eten, meten, weten

Er is onder consumenten een groeiende interesse in wat precies het voedsel vormt dat ze eten....

Een rum van land en zee

Ruben Maduro, bedenker en maker van de rum, liet zich inspireren door de manier waarop chef-koks...

Real super food

Het bedrijf kweekt de vis al sinds 1989. De soort zalm is een Atlantische zalm. Aan deze vis is...

Eén restaurant, één gerecht, één wijn

Hyperspecialisatie in optima forma, of gewoon een stronteigenwijze eigenaar? Bij Out in Tokyo...

Het Ultieme Menu

De oneindige zoektocht naar perfectie is een constante factor in het leven en werk van iedere...

Sappige wetenschap

Chocobombes Chocobombes van Nederlandse bodem maakt chocoladebonbons speciaal voor zwangere...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

De Kastanjeboom @kastanjeboom
"Wij doen mee met @foodinspiration @overdevloerbijdeboer/pimpmyfarmshop. Vandaag kan er nog gestemd worden. https://t.co/qRxtSRBCFs"

Forever Freebies @foreverfreebies
"Want free food delivered? Receive $15 off your first order on #UberEATS with promo code: UE-omidd1… https://t.co/hxsM1ikwv8"

Ana C @lifewellness11
"RT @GastroNote_eu: Healthy meals #Cauliflower bread with sweet & sour carrot and roast fennel shavings. #fennel #carrot #tasty #healthyfoo… "

Nard Clabbers @NardClabbers
"RT @nataschakooim: Voedselveranderaars en gamechangers gezocht! Wie hoort er in de #food100!? Aanmelden kan nog! @AgrifoodCapital @foodinsp… "

Chef G. Imperato @Chef_Imperato
"#food #italy #italian #italianchef #chef #italianfood #instafood #kitchen #foodblogger #foodinspiration… https://t.co/TZkOacMkFa"

Chef G. Imperato @Chef_Imperato
"#food #italy #italian #italianchef #chef #italianfood #instafood #kitchen #foodblogger #foodinspiration… https://t.co/zaweRaAoWs"

Nicole Kleuskens PS @nicolekleuskens
"RT @foodinspiration: Wij zijn op zoek naar de voedselveranderaars van vandaag en de gamechangers van morgen! Meld je/ze aan via https://t.c"

Natascha Kooiman @nataschakooim
"Voedselveranderaars en gamechangers gezocht! Wie hoort er in de #food100!? Aanmelden kan nog! @AgrifoodCapital… https://t.co/qSSkejETBE"

ElskeTweet @ElskeTweet
"RT @foodinspiration: Wij zijn op zoek naar de voedselveranderaars van vandaag en de gamechangers van morgen! Meld je/ze aan via https://t.c"

Enrique Figee @enriquefigee
"RT @foodinspiration: Wij zijn op zoek naar de voedselveranderaars van vandaag en de gamechangers van morgen! Meld je/ze aan via https://t.c"

Agenda