http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Er kriebelt iets…

Weg met de meelwormbitterballen! @insectenbar laat zien dat het eten van insecten meer is dan alleen frituren.

Wist je dat een libel naar krab smaakt en de smaak van sprinkhanen te vergelijken is met nootjes? Willem van Ameron en Roel Nabuurs weten dat in elk geval wel. De Insectenbar is het afstudeerproject van deze studenten aan  de Design Academy Eindhoven.

De Insectenbar
Op dit moment is er nog geen sprake van een echte bar, maar eerder van een ‘movement’, zoals de mannen het zelf noemen. Met de insectenbar hopen Roel en Willem mensen ervan te overtuigen dat insecten wel degelijk smaakvol kunnen zijn. ‘Geen gefrituurde sprinkhanen en meelwormbitterballen, maar culinaire, westerse hapjes’, aldus Roel. Na hun afstuderen willen Roel en Willem door gaan met het ontwikkelen van de Insectenbar. Door in samenwerking met chefs diners te organiseren, hopen ze mensen te laten inzien dat insecten ook deel kunnen uitmaken van westerse gerechten.

Proef
Tijdens de launch van Stijlmeisje bij Hutspot in Amsterdam stond er onder andere gerookte sprinkhaan met mosterd cress en zwarte kaas op het menu. Benieuwd naar de hapjes van de Insectenbar? Eind juni kun je ze proeven tijdens het Elle Festival in Amsterdam.

Wetgeving
Eigenlijk staat de Europese wetgeving de verkoop van insecten voor menselijke consumptie in de meeste Europese landen (nog) niet toe, toch wordt de verkoop en consumptie van insecten meestal wel - oogluikend - toegestaan.

Op de hoogte blijven van de Insectenbar? Houd dan Facebook, Twitter en de website in de gaten.

Meer over insecten lees je de Kop tot staart editie van ons magazine!

Beeld: Sanjay Singh

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine:
Trends aan tafel

Als je vanuit de ruimte naar de aarde kijkt, dan zie je dat mensen elkaar heel vaak ontmoeten...

De foodtrends voor 2018 in één trendboek

Het Food Inspiration Jaarboek is de jaarlijkse dosis inspiratie voor chef's, ondernemers,...

Food trend #02:
Revival van het souper

Door flexibilisering en individualisering gaan we over naar meerdere eetmomenten per dag, met...

Trend #01:
The End of Good Enough

Het tijdperk van instagrammable food is aangebroken. Als foodconcept moet je opvallen om gekozen...

Foodporn is overal

In de massa van al die foto’s waken chef Robbie Postma en fotograaf Robert Harrison er...

Buurtfrituur in hartje Antwerpen

Terwijl veel cafetaria’s hun snacks, sidedishes en bijgerechten in hetzelfde frietvet...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Foodkings.nl @FoodkingsNL
"RT @foodinspiration: Foodtrend #02 voor 2018: De revival van het souper. De drie-eenheid ontbijt-lunch-diner wankelt. Gasten willen op iede… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Foodtrend #02 voor 2018: De revival van het souper. De drie-eenheid ontbijt-lunch-diner wankelt. Gasten willen op i… https://t.co/PwQQPA6qxe"

Food Inspiration @foodinspiration
"Foodtrend #02 voor 2018: De revival van het souper. De drie-eenheid ontbijt-lunch-diner wankelt. Gasten willen op i… https://t.co/VLqudvr72J"

yvonne breevaart @GMlovelie67xxx
"RT @FlavourFeed: #MakeHummusNotWar Cook For Syria is now a global food movement. Out latest feed follows its recent ventures. Take a look o… "

Amanda Arena @ladyarena4
"#calamari al sugo #homemade #squid #food #foodporn #foodlovers #foodinspiration #cuisine https://t.co/CiRx54Iwig"

Maaike de Reuver @MaaikedeReuver
"Foodtrends voor 2018 gepresenteerd door @foodinspiration. Foodtrend #01: The End of Good Enough. https://t.co/fa9PX03PX4"

Tom Vanderlinden @tomvdl1978
"RT @foodinspiration: Foodtrend #01 voor 2018: The End of Good Enough. Het tijdperk van instagrammable food is aangebroken. Als foodconcept… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Foodtrend #01 voor 2018: The End of Good Enough. Het tijdperk van instagrammable food is aangebroken. Als foodconce… https://t.co/5lEDvu11au"

TRY FOODS @TryFoods
"Hier ist es ein Foto von unserem Wochenende in Hamburg! Vielen Dank an alle, die unser Stand bei dem… https://t.co/L5KVPsbx8l"

Flavour Feed @FlavourFeed
"#MakeHummusNotWar Cook For Syria is now a global food movement. Out latest feed follows its recent ventures. Take a… https://t.co/f90xBIxdQC"

Agenda