http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Vegankleurige toekomst

Auteur van De Vegarevolutie, @LisaSteltenpool heeft vegan hip gemaakt. Lees de Q&A en maak kans op haar boek!

Lisa Steltenpool is de voorzitter van de stichting Viva Las Vega’s en auteur van ‘De Vegarevolutie’. Pas 21 jaar en nu al heel veel bereikt in haar leven. Food Inspiration kreeg de kans om deze trendy vegan te interviewen. Lees verder en maak kans op haar boek, want wij mogen een exemplaar weggeven aan onze lezers!

Wat was de reden om vegetariër en daarna veganist te worden?
‘Als tienjarig meisje zag ik een documentaire op televisie, waardoor ik de link legde tussen het vlees wat ik op mijn bord kreeg en waar het vandaan kwam. Als groot dierenliefhebber at ik dus liever geen vlees meer. En een vriendinnetje vertelde me op school dat je kaal werd als je geen vlees at. Ik geloofde het fabeltje. Toen ik op mezelf ging wonen, ging ik me meer verdiepen in alles wat ik at: waar komt de melk vandaan en hoe worden eieren geproduceerd? Ik wilde geen dierenleed veroorzaken, dus ging ik op zoek naar alternatieven. Ik heb eerst gekeken of ik wel kon leven zonder kaas, aangezien ik een echte kaaskop was. Ik heb veel alternatieven geprobeerd en dit beviel me goed.’

Hoe merk je dat de opkomst van vegan groeit?
‘Vegan is echt een trend aan het worden. Het is zo leuk om die groei te zien. In Nederland is het nog lang niet geaccepteerd, maar we merken dat de nieuwe generatie dat wel doet. Je ziet dat steeds meer restaurants veganistische gerechten aanbieden op de menukaart. Vegan wordt steeds hipper en dat merk je vooral in steden als Londen, Berlijn en New York. Als je daar vegan bent, kun je overal eten en ben je een voorbeeld voor veel mensen. In Nederland hebben we bijvoorbeeld Vegabond in Amsterdam of De Vegetarische Slager en De Vegetarische Snackbar in Den Haag. Het is hip, duurzaam en lekker.’

Hoe denk je dat de wereld er over 5 à 10 jaar uitziet?
‘Ik ben ervan overtuigd dat de toekomst ‘vegankleurig’ is. Met name omdat we gewoon niet anders kunnen. We vragen ontzettend veel van de aarde en als we zo doorgaan, hebben we in theorie drie aardbollen nodig. Helaas hebben we er maar één, dus we moeten ons wel aanpassen. Vlees wordt duurder, misschien is het over een paar jaar wel onbetaalbaar. Men ziet in dat het alternatief gezonder, plantaardig en beter voor het milieu is. Het verschil proeft bijna niemand, dus waarom niet overstappen? Momenteel zie je al dat producten als amandelmelk veel verkocht wordt in de winkels, dit zal alleen maar toenemen. Over twintig tot dertig jaar is er überhaupt geen vlees meer op de markt.’

Win!
Wat denk jij dat een vegan trend zal worden? Laat het ons weten op Twitter of Facebook of mail naar redactie@foodinspiration.nl. Wie weet win jij ‘De Vegarevolutie’ dan wel!
 

Reacties

anonymous
Leonie VH - 11-04-2014 17:47
"Vegan eten is gezond, heerlijk en eerlijk. Het kan niet anders dan een trend worden. Het is de toekomst! Door zulke leuke boeken als de Vegarevolutie zal iedereen ontdekken hoe lekker je kunt eten en wat voor positieve invloeden het heeft op je lichaam. Als je eenmaal zo lekker hebt gegeten en je zo goed hebt gevoeld, wil je nooit meer terug!"
anonymous
Leonie VH - 11-04-2014 17:48
"Ik kan me niet inloggen met Facebook. Je vind me onder de naam Leonie VH (van Houwelingen)"

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw Magazine:
The End of Good Enough

Wie gemiddeld is, delft het onderspit. Ons thema voor 2018: "It’s the end of good...

De foodtrends voor 2018 in één trendboek

Het Food Inspiration Jaarboek is de jaarlijkse dosis inspiratie voor chef's, ondernemers,...

De Portland Pioneers

De smaakinnovaties die hier worden gedaan zijn de mainstream ver vooruit. Als sprekers op de...

Put some south in your mouth

Asheville - nog geen 90.000 inwoners - is de afgelopen tien jaar getransformeerd van...

Perfect serve of crab

Hammerfest. Op 3 uur rijden van Nordkap, het meest noordelijke puntje van Europa. De regio waar...

Food for Care werkt

Zes maaltijdmomenten Via het FoodforCare programma krijgen patiënten van het Radboudumc...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Louise-Jane🎗 @louisecleaver
"Just watched Rick Stein’s ‘Road to Mexico’. Loads of inspiration for #tacos 🌮 - might try making a vegan version so… https://t.co/rkmeOgKEwl"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Inspirational potential. #TasteDeVine #foodinspiration @CentralMarket https://t.co/TPQx7dV25S"

Eat Sip Trip @Eat_Sip_Trip
"Sinfully sweet chocolate crepes with chocolate cream, banana, blackberry, blueberry, pomegranate seeds & melted cho… https://t.co/eV9MRwREbQ"

🏴‍☠PirateQueenAna @anatlus89
"Thank you #HEB my work provided us with an early #Thanksgiving lunch! #soyummy ❤️ ☄️ #Turkey #stuffing #corn… https://t.co/7IyjLLHFLS"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Learn more about Hunger & Food Waste with #BreadisGold #TasteDeVine #foodinspiration feat.… https://t.co/i4yTvIg24B https://t.co/vJguYj5lb4"

Food Inspiration @foodinspiration
"#Portland is een #foodstad van formaat. De smaakinnovaties die hier worden gedaan zijn de mainstream ver vooruit. C… https://t.co/SGROjFBB1D"

GoJoJo @GoJoJoGoOrg
"This lunch was too pretty not to share 🥂#foodinspiration #foodie #foodblogger #lunch #lunchtime #food https://t.co/Vxcg4StxtC"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Inspirational potential. #TasteDeVine #foodinspiration https://t.co/qcCLHaZ1FG"

wim ballieu @wimballieu
"RT @foodinspiration: Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo me… "

Dutch Food Products @products_dutch
"RT @foodinspiration: Dank aan alle lezers, chefs, fans en partners van Food Inspiration die vandaag met ons proostten op het aankomende 100… "

Agenda