http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Eindelijk: omzetplus horeca januari 2014

Eindelijk: omzetplus in horeca in 2014. Bekijk de cijfers vers van de pers.

Er gloort licht aan het eind van de economisch donkere tunnel. Voor het eerst sinds jaren is de omzet in de horeca gegroeid. Onderzoeksbureau Foodstep meet in de eerste vier weken van 2014 een plus van 2,6 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2013. Onderzoeksdirecteur Rien de Koning: 'Dit is hopelijk het begin van een kentering. De dalende tendens is eindelijk gestopt. De horeca is in 2014 goed gestart.' 

Binnen de horeca scoort de drankensector opmerkelijk goed met een stijging van 4,6 procent ten opzichte van de eerste vier weken van 2013. Gevolgd door een stijging binnen de logiessector (+3,7%), restaurants (+3,3%). Alleen de fastservicesector noteerde een minnetje met -0,9%.

Zacht weer
De stijging is te danken omdat de horeca aan het begin van 2014 meer bezoekers heeft getrokken. De zachte winter (gemiddelde temperatuur januarimaand 6 graden Celsius) heeft daaraan bijgedragen. Januari 2013 was een koude maand met een gemiddelde temperatuur van 1 graad Celsius. Maar ook het stijgende consumenten- en producentenvertrouwen zijn hoopvolle tekenen van een aanstaand herstel, zegt de Koning. 

Over heel 2013 is de horecaomzet gedaald met -2,2%. Ook de cateringsector heeft de neergang vorig jaar niet kunnen stoppen: -2,9%. De foodomzet bij het kanaal petrol heeft in 2013 een knauw gekregen met -4,2%. 

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw Magazine:
The End of Good Enough

Wie gemiddeld is, delft het onderspit. Ons thema voor 2018: "It’s the end of good...

De foodtrends voor 2018 in één trendboek

Het Food Inspiration Jaarboek is de jaarlijkse dosis inspiratie voor chef's, ondernemers,...

Put some south in your mouth

Asheville - nog geen 90.000 inwoners - is de afgelopen tien jaar getransformeerd van...

Perfect serve of crab

Hammerfest. Op 3 uur rijden van Nordkap, het meest noordelijke puntje van Europa. De regio waar...

Food for Care werkt

Zes maaltijdmomenten Via het FoodforCare programma krijgen patiënten van het Radboudumc...

"Beet the Root"

We eten steeds meer plantaardig, en zien dat vegetarische en ook veganistische producten steeds...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

GoJoJo @GoJoJoGoOrg
"This lunch was too pretty not to share 🥂#foodinspiration #foodie #foodblogger #lunch #lunchtime #food https://t.co/Vxcg4StxtC"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Inspirational potential. #TasteDeVine #foodinspiration https://t.co/qcCLHaZ1FG"

wim ballieu @wimballieu
"RT @foodinspiration: Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo me… "

Dutch Food Products @products_dutch
"RT @foodinspiration: Dank aan alle lezers, chefs, fans en partners van Food Inspiration die vandaag met ons proostten op het aankomende 100… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Dank aan alle lezers, chefs, fans en partners van Food Inspiration die vandaag met ons proostten op het aankomende… https://t.co/u7GNHEpqxG"

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo me… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo… https://t.co/Q6a3t0STbi"

GolleySlaterGroup @Golley_Slater
"RT @GolleySlaterPR: From December 7th, Asda will sell a Christmas Dinner Pizza topped with sprouts, roast potatoes and strips of roast chic… "

Golley Slater PR @GolleySlaterPR
"From December 7th, Asda will sell a Christmas Dinner Pizza topped with sprouts, roast potatoes and strips of roast… https://t.co/3PVogR4coy"

Books and Spoons @BooksAndSpoons
"RT @BooksAndSpoons: #recipe for CHEESY ROASTED BUTTERNUT SQUASH #RecipeoftheWeek #recipeblog #vegetarian #vegetables #dinner #dinnertime #f… "

Agenda