http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Eindelijk: omzetplus horeca januari 2014

Eindelijk: omzetplus in horeca in 2014. Bekijk de cijfers vers van de pers.

Er gloort licht aan het eind van de economisch donkere tunnel. Voor het eerst sinds jaren is de omzet in de horeca gegroeid. Onderzoeksbureau Foodstep meet in de eerste vier weken van 2014 een plus van 2,6 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2013. Onderzoeksdirecteur Rien de Koning: 'Dit is hopelijk het begin van een kentering. De dalende tendens is eindelijk gestopt. De horeca is in 2014 goed gestart.' 

Binnen de horeca scoort de drankensector opmerkelijk goed met een stijging van 4,6 procent ten opzichte van de eerste vier weken van 2013. Gevolgd door een stijging binnen de logiessector (+3,7%), restaurants (+3,3%). Alleen de fastservicesector noteerde een minnetje met -0,9%.

Zacht weer
De stijging is te danken omdat de horeca aan het begin van 2014 meer bezoekers heeft getrokken. De zachte winter (gemiddelde temperatuur januarimaand 6 graden Celsius) heeft daaraan bijgedragen. Januari 2013 was een koude maand met een gemiddelde temperatuur van 1 graad Celsius. Maar ook het stijgende consumenten- en producentenvertrouwen zijn hoopvolle tekenen van een aanstaand herstel, zegt de Koning. 

Over heel 2013 is de horecaomzet gedaald met -2,2%. Ook de cateringsector heeft de neergang vorig jaar niet kunnen stoppen: -2,9%. De foodomzet bij het kanaal petrol heeft in 2013 een knauw gekregen met -4,2%. 

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine: Wie niet reist is gek

Volgens wetenschappelijk onderzoek van professor Ap Dijksterhuis maakt reizen gelukkig. En...

De echte smaak van Italië

Eind 2017 opende ’s werelds grootste agrifoodpark de deuren. FICO Eataly World bevindt...

Reizen verrijkt

Food Inspiration interviewde Ap Dijksterhuis: professor, schrijver, ondernemer en reisfanaat. In...

Michelin-chef serveert döner

Het restaurant opent na middernacht en serveert kebab en champagne. Het restaurant is alleen...

Eten is een verbintenis

Uniek hoofdgerecht Tomorrowland wil met het Tastes of the World initiatief de bezoekers uit...

Kunstzinnig diner

Specerijen Een meer complex gerecht met verschillende soorten specerijen. Combineer...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Mister Food @misterfoodcafe
"¿Pensando en la cena? Esto está esperando por ti 💬 Thinking about dinner? This is waiting for you! 💬… https://t.co/cPjh953ap5"

Ailko Faber @ailko
"@tvdtoekomst @MieleNederland @koppertcress @foodinspiration @EntreeMag @kokmeijer mooi, we zullen er zijn a.s. maan… https://t.co/bEJnZMMi84"

mouratayu4@gmail.com @moulay177
"RT @ParsimonyInspo: Check out our amazing fish taco & creme brulee recipes, perfect for date night, on the site tod… https://t.co/lAoibOciSp"

Parsimony Inspired @ParsimonyInspo
"Check out our amazing fish taco & creme brulee recipes, perfect for date night, on the site today!… https://t.co/iTspup7DiO"

Mister Food @misterfoodcafe
"We´ll change the way you see life from the first bite 😉😍 Cambiaremos la manera en como ves la vida desde el primer… https://t.co/7BDR92vvjM"

Convotherm @convotherm
"Have you ever been on a food walk before? #NewTrend #FoodInspiration https://t.co/ZS23e7IEEL"

Dana @Danajuiceplus
"RT @phillymcgee: What to have for dinner tomorrow night???? . . . @jamieoliver #5ingredients #fiveingredients #jamieoliver #cook #cooking… "

ajseats1 @ajseats1
"Introducing AJS Eats 😋 my newly created food blog, showcasing the best restaurants around town, world foods, my hom… https://t.co/2hsDSycMfq"

Bernardo Pirola @Bernardo_Pirola
"RT @onlyorca: Looking for some recipe ideas? Head over to our lovely client @TheLitton for some inspiration. Full site here https://t.co/1D"

Paul Maxwell @AryztaUK_PWM
"RT @BouquetGarniUK: Our maxi quenelle are made with dark chocolate Tanzania mousse 😋 Perfect for making your desserts look stunning! #dess… "

Agenda