http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

&Samhoud foodlab bleek een grote hoax

31 oktober 2013    Redactie    DNA &Samhoud foodlab Hoax

Geen genetisch gemanipuleerd wondermenu, maar Food for Thought! &Samhoud foodlab bleek een hoax.

Onderstaand bericht verscheen woensdag op onze website. Moshik Roth en Salem Samhoud zouden donderdagavond een bijzonder nieuw restaurant openen: &Samhoud foodlab, een DNA-restaurant. Gepatenteerd DNA om lichaamseigen processen te optimaliseren. Een vaag verhaal, dat ons toch wel fascineerde. Maar we zijn er volledig ingetrapt. Het bleek namelijk een grote hoax.

Verschillende partijen, waaronder het Netherlands Genomics Initiative (NGI) en chef Moshik Roth en zakenpartner Salem Samhoud willen met de actie aandacht vragen voor eten en voedselinnovatie: 'Het is een feit dat er op termijn niet genoeg voedsel is om iedereen te eten te geven, als we voedselinnovatie -uit angst voor het onbekende- laten voor wat het is. Vandaar dat &samhoud foodlab Food for Thought serveert: er moet nu en later voldoende voedsel zijn dat veilig, gezond en toegankelijk is. Voedsel dat op een duurzame manier wordt verbouwd.'


Bericht woensdag 30-10:

&Samhoud foodlab

‘Er lijkt angst en paniek te zijn rondom koken met DNA, maar wat wij doen is niet gevaarlijk’, zeggen tweesterrenchef Moshik Roth en zakenparner Salem Samhoud. Donderdag 31 oktober opent 's werelds eerste DNA-restaurant &Samhoud foodlab in Amsterdam. Een restaurant waar gepatenteerde DNA bereidingstechnieken worden toegepast op eten. Dit om lichaamseigen processen te optimaliseren. Het restaurant zorgt voor een 'culinaire revolutie', zoals de twee initiatiefnemers het noemen.

Genboosters
Alle gerechten van &Samhoud foodlab bevatten één genbooster. Er zijn drie totaal verschillende genboosters gecreëerd, die bepaalde lichaamseigen processen optimaliseren:
- NeuroBooster: voor een optimaal concentratie- en retentievermogen
- RejuvinationBooster: voor vertraging van het verouderingsproces
- EnergyBooster: voor een hoger energieniveau
Over hoe de genboosters exact tot stand komen laat het duo weinig los. Wel weten we dat de genboosters worden gerealiseerd door het Centre For Enhanced Food (CFEF) in Wageningen met behulp van DNA interference (DNAi). Deze techniek gebruiken ze in ziekenhuizen al meer dan tien jaar bij onder andere virus- en kankertherapie en nu dus ook in de gastronomie.

Restaurant
Het duo wil graag een toegankelijk en laagdrempelig restaurant, dit is ook terug te zien in de prijzen. Je kunt er van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat terecht voor een shake of een driegangenmenu. Voor een shake betaal je maar €5 en voor een driegangenmenu €35. De locatie van het restaurant is nog steeds geheim.
 

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw Magazine:
The End of Good Enough

Wie gemiddeld is, delft het onderspit. Ons thema voor 2018: "It’s the end of good...

De foodtrends voor 2018 in één trendboek

Het Food Inspiration Jaarboek is de jaarlijkse dosis inspiratie voor chef's, ondernemers,...

Put some south in your mouth

Asheville - nog geen 90.000 inwoners - is de afgelopen tien jaar getransformeerd van...

Perfect serve of crab

Hammerfest. Op 3 uur rijden van Nordkap, het meest noordelijke puntje van Europa. De regio waar...

Food for Care werkt

Zes maaltijdmomenten Via het FoodforCare programma krijgen patiënten van het Radboudumc...

"Beet the Root"

We eten steeds meer plantaardig, en zien dat vegetarische en ook veganistische producten steeds...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

GoJoJo @GoJoJoGoOrg
"This lunch was too pretty not to share 🥂#foodinspiration #foodie #foodblogger #lunch #lunchtime #food https://t.co/Vxcg4StxtC"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Inspirational potential. #TasteDeVine #foodinspiration https://t.co/qcCLHaZ1FG"

wim ballieu @wimballieu
"RT @foodinspiration: Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo me… "

Dutch Food Products @products_dutch
"RT @foodinspiration: Dank aan alle lezers, chefs, fans en partners van Food Inspiration die vandaag met ons proostten op het aankomende 100… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Dank aan alle lezers, chefs, fans en partners van Food Inspiration die vandaag met ons proostten op het aankomende… https://t.co/u7GNHEpqxG"

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo me… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo… https://t.co/Q6a3t0STbi"

GolleySlaterGroup @Golley_Slater
"RT @GolleySlaterPR: From December 7th, Asda will sell a Christmas Dinner Pizza topped with sprouts, roast potatoes and strips of roast chic… "

Golley Slater PR @GolleySlaterPR
"From December 7th, Asda will sell a Christmas Dinner Pizza topped with sprouts, roast potatoes and strips of roast… https://t.co/3PVogR4coy"

Books and Spoons @BooksAndSpoons
"RT @BooksAndSpoons: #recipe for CHEESY ROASTED BUTTERNUT SQUASH #RecipeoftheWeek #recipeblog #vegetarian #vegetables #dinner #dinnertime #f… "

Agenda