http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

&Samhoud foodlab bleek een grote hoax

31 oktober 2013    Redactie    DNA &Samhoud foodlab Hoax

Geen genetisch gemanipuleerd wondermenu, maar Food for Thought! &Samhoud foodlab bleek een hoax.

Onderstaand bericht verscheen woensdag op onze website. Moshik Roth en Salem Samhoud zouden donderdagavond een bijzonder nieuw restaurant openen: &Samhoud foodlab, een DNA-restaurant. Gepatenteerd DNA om lichaamseigen processen te optimaliseren. Een vaag verhaal, dat ons toch wel fascineerde. Maar we zijn er volledig ingetrapt. Het bleek namelijk een grote hoax.

Verschillende partijen, waaronder het Netherlands Genomics Initiative (NGI) en chef Moshik Roth en zakenpartner Salem Samhoud willen met de actie aandacht vragen voor eten en voedselinnovatie: 'Het is een feit dat er op termijn niet genoeg voedsel is om iedereen te eten te geven, als we voedselinnovatie -uit angst voor het onbekende- laten voor wat het is. Vandaar dat &samhoud foodlab Food for Thought serveert: er moet nu en later voldoende voedsel zijn dat veilig, gezond en toegankelijk is. Voedsel dat op een duurzame manier wordt verbouwd.'


Bericht woensdag 30-10:

&Samhoud foodlab

‘Er lijkt angst en paniek te zijn rondom koken met DNA, maar wat wij doen is niet gevaarlijk’, zeggen tweesterrenchef Moshik Roth en zakenparner Salem Samhoud. Donderdag 31 oktober opent 's werelds eerste DNA-restaurant &Samhoud foodlab in Amsterdam. Een restaurant waar gepatenteerde DNA bereidingstechnieken worden toegepast op eten. Dit om lichaamseigen processen te optimaliseren. Het restaurant zorgt voor een 'culinaire revolutie', zoals de twee initiatiefnemers het noemen.

Genboosters
Alle gerechten van &Samhoud foodlab bevatten één genbooster. Er zijn drie totaal verschillende genboosters gecreëerd, die bepaalde lichaamseigen processen optimaliseren:
- NeuroBooster: voor een optimaal concentratie- en retentievermogen
- RejuvinationBooster: voor vertraging van het verouderingsproces
- EnergyBooster: voor een hoger energieniveau
Over hoe de genboosters exact tot stand komen laat het duo weinig los. Wel weten we dat de genboosters worden gerealiseerd door het Centre For Enhanced Food (CFEF) in Wageningen met behulp van DNA interference (DNAi). Deze techniek gebruiken ze in ziekenhuizen al meer dan tien jaar bij onder andere virus- en kankertherapie en nu dus ook in de gastronomie.

Restaurant
Het duo wil graag een toegankelijk en laagdrempelig restaurant, dit is ook terug te zien in de prijzen. Je kunt er van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat terecht voor een shake of een driegangenmenu. Voor een shake betaal je maar €5 en voor een driegangenmenu €35. De locatie van het restaurant is nog steeds geheim.
 

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine: Wie niet reist is gek

Volgens wetenschappelijk onderzoek van professor Ap Dijksterhuis maakt reizen gelukkig. En...

De echte smaak van Italië

Eind 2017 opende ’s werelds grootste agrifoodpark de deuren. FICO Eataly World bevindt...

Reizen verrijkt

Food Inspiration interviewde Ap Dijksterhuis: professor, schrijver, ondernemer en reisfanaat. In...

Michelin-chef serveert döner

Het restaurant opent na middernacht en serveert kebab en champagne. Het restaurant is alleen...

Eten is een verbintenis

Uniek hoofdgerecht Tomorrowland wil met het Tastes of the World initiatief de bezoekers uit...

Kunstzinnig diner

Specerijen Een meer complex gerecht met verschillende soorten specerijen. Combineer...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Books and Spoons @BooksAndSpoons
"#recipe for HASSELBACK POTATOES #RecipeoftheWeek #recipeblog #foodblog #Foodies #food #mealprep #mealideas… https://t.co/GxVyBIsbzW"

BerryBanana @soberrybanana
"Mexican authentic food is one of the best cuisines in the world . . . #mexique #mexicanauthenticfood #mexicofood… https://t.co/hk0nWJTlHp"

Manon van der Ende @manonvanderende
"RT @foodinspiration: De prijs voor gezond eten stijgt harder dan voor ongezond eten. Deze code móéten we kraken volgens onze @Hanssteenberg… "

Edwin Klaasen @Desemenzo
"Een #gelukkigezondag straks opbouw @foodinspiration Vision Genk nu ff #bakkie https://t.co/KRgDep6YIM"

EvaKnowsIt @EvaKnowsIt
"Yummy Yummy Pink Sugar in my Tummy!! Super elegant treats for a super girly home!! #foodinspiration #foodinsta… https://t.co/bEKU6YqbpZ"

Salem Samhoud @salemsamhoud
"RT @foodinspiration: First impression van het vernieuwde &Moshik** #restaurant van #chef @MoshikRoth in #Amsterdam. #moshikrestaurant @samh… "

Tosca Leboroni @ToscaLeboroni
"Storia #colore n.2 . . . #foodinspiration #foodart #colour #grapefruit #pompelmo #cucumber… https://t.co/5UE8uUaxOE"

IknowImPerfect @KnowImPerfect
"Yummy Yummy Pink Sugar in my Tummy!! Super elegant treats for a super girly home!! #foodinspiration #foodinsta… https://t.co/LFLjOlQARV"

Mister Food @misterfoodcafe
"Which one do you prefer?🍴 ¿Con cuál te quedas?🍴 #ComidaLatina #LatinFood #Yummie #HappyFood #FoodInspiration… https://t.co/JgQBy8EMl5"

TheFoodTravellerAustralia @foodtravelleroz
"When in Rome at the colosseum eat how the Romans eat. #rome #foodporn #foodinspo #colloseum loseum #italian #pasta… https://t.co/yuip8BtSfd"

Agenda