http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Graanmarkt 13

'Een groentetuin, dagaanbod vis uit de Noordzee, honing uit de bijenkassen uit de tuin. Duurzaamheid is bij Graanmarkt 13 in Antwerpen heel vanzelfsprekend.

'Hoe korter de transporttijd, hoe verser en dus lekkerder het eten', zegt chef Seppe Nobels van restaurant Graanmarkt 13 in Antwerpen. Hij laat zijn ingrediënten van zo dichtbij mogelijk komen om verantwoord bezig te zijn. Zo komt de vis van het dagaanbod van de visvangst uit de Noordzee en het vlees van regionale leveranciers. 

Ook wil Nobels in zijn keuken zo min mogelijk ‘waste’ creëren en brengt hij tijdens de lunch een dagelijks wisselende keuze tussen vis, vlees of vegetarisch met losse groentebereidingen ‘to share’. 
 
Een moestuin is gemakkelijk op het platteland, maar hoe doe je dat in de stad? In samenwerking met Bart Belmans van Sanguisorba, een kleinschalige kwekerij gespecialiseerd in kruiden, wilde planten en groenten, heeft Nobels alle vrije ruimte op het dak omgetoverd tot een echte stadstuin. Voldoende om te verwerken in zijn gerechten.
 
Ook zijn er in samenwerking met de imker Rik Janssens van BoechoutseHoning verschillende bijenkasten geplaatst in de tuin van Graanmarkt 13. Niet enkel om de planten te bestuiven, ook voor heerlijke honing. Voor liefhebbers van deze honing zijn er verschillende workshops die alles uitleggen over het leven van de bij tot de productie van de honing.
 
Benieuwd naar dit restaurant? Naar hun balkon? En naar het eten? Bekijk dan de website van Graanmarkt 13.
Damon Baehrel

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine: Wie niet reist is gek

Volgens wetenschappelijk onderzoek van professor Ap Dijksterhuis maakt reizen gelukkig. En...

De echte smaak van Italië

Eind 2017 opende ’s werelds grootste agrifoodpark de deuren. FICO Eataly World bevindt...

Reizen verrijkt

Food Inspiration interviewde Ap Dijksterhuis: professor, schrijver, ondernemer en reisfanaat. In...

Michelin-chef serveert döner

Het restaurant opent na middernacht en serveert kebab en champagne. Het restaurant is alleen...

Eten is een verbintenis

Uniek hoofdgerecht Tomorrowland wil met het Tastes of the World initiatief de bezoekers uit...

Kunstzinnig diner

Specerijen Een meer complex gerecht met verschillende soorten specerijen. Combineer...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Mister Food @misterfoodcafe
"¿Pensando en la cena? Esto está esperando por ti 💬 Thinking about dinner? This is waiting for you! 💬… https://t.co/cPjh953ap5"

Ailko Faber @ailko
"@tvdtoekomst @MieleNederland @koppertcress @foodinspiration @EntreeMag @kokmeijer mooi, we zullen er zijn a.s. maan… https://t.co/bEJnZMMi84"

mouratayu4@gmail.com @moulay177
"RT @ParsimonyInspo: Check out our amazing fish taco & creme brulee recipes, perfect for date night, on the site tod… https://t.co/lAoibOciSp"

Parsimony Inspired @ParsimonyInspo
"Check out our amazing fish taco & creme brulee recipes, perfect for date night, on the site today!… https://t.co/iTspup7DiO"

Mister Food @misterfoodcafe
"We´ll change the way you see life from the first bite 😉😍 Cambiaremos la manera en como ves la vida desde el primer… https://t.co/7BDR92vvjM"

Convotherm @convotherm
"Have you ever been on a food walk before? #NewTrend #FoodInspiration https://t.co/ZS23e7IEEL"

Dana @Danajuiceplus
"RT @phillymcgee: What to have for dinner tomorrow night???? . . . @jamieoliver #5ingredients #fiveingredients #jamieoliver #cook #cooking… "

ajseats1 @ajseats1
"Introducing AJS Eats 😋 my newly created food blog, showcasing the best restaurants around town, world foods, my hom… https://t.co/2hsDSycMfq"

Bernardo Pirola @Bernardo_Pirola
"RT @onlyorca: Looking for some recipe ideas? Head over to our lovely client @TheLitton for some inspiration. Full site here https://t.co/1D"

Paul Maxwell @AryztaUK_PWM
"RT @BouquetGarniUK: Our maxi quenelle are made with dark chocolate Tanzania mousse 😋 Perfect for making your desserts look stunning! #dess… "

Agenda