http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Graanmarkt 13

'Een groentetuin, dagaanbod vis uit de Noordzee, honing uit de bijenkassen uit de tuin. Duurzaamheid is bij Graanmarkt 13 in Antwerpen heel vanzelfsprekend.

'Hoe korter de transporttijd, hoe verser en dus lekkerder het eten', zegt chef Seppe Nobels van restaurant Graanmarkt 13 in Antwerpen. Hij laat zijn ingrediënten van zo dichtbij mogelijk komen om verantwoord bezig te zijn. Zo komt de vis van het dagaanbod van de visvangst uit de Noordzee en het vlees van regionale leveranciers. 

Ook wil Nobels in zijn keuken zo min mogelijk ‘waste’ creëren en brengt hij tijdens de lunch een dagelijks wisselende keuze tussen vis, vlees of vegetarisch met losse groentebereidingen ‘to share’. 
 
Een moestuin is gemakkelijk op het platteland, maar hoe doe je dat in de stad? In samenwerking met Bart Belmans van Sanguisorba, een kleinschalige kwekerij gespecialiseerd in kruiden, wilde planten en groenten, heeft Nobels alle vrije ruimte op het dak omgetoverd tot een echte stadstuin. Voldoende om te verwerken in zijn gerechten.
 
Ook zijn er in samenwerking met de imker Rik Janssens van BoechoutseHoning verschillende bijenkasten geplaatst in de tuin van Graanmarkt 13. Niet enkel om de planten te bestuiven, ook voor heerlijke honing. Voor liefhebbers van deze honing zijn er verschillende workshops die alles uitleggen over het leven van de bij tot de productie van de honing.
 
Benieuwd naar dit restaurant? Naar hun balkon? En naar het eten? Bekijk dan de website van Graanmarkt 13.
Damon Baehrel

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw Magazine:
The End of Good Enough

Wie gemiddeld is, delft het onderspit. Ons thema voor 2018: "It’s the end of good...

De foodtrends voor 2018 in één trendboek

Het Food Inspiration Jaarboek is de jaarlijkse dosis inspiratie voor chef's, ondernemers,...

Put some south in your mouth

Asheville - nog geen 90.000 inwoners - is de afgelopen tien jaar getransformeerd van...

Perfect serve of crab

Hammerfest. Op 3 uur rijden van Nordkap, het meest noordelijke puntje van Europa. De regio waar...

Food for Care werkt

Zes maaltijdmomenten Via het FoodforCare programma krijgen patiënten van het Radboudumc...

"Beet the Root"

We eten steeds meer plantaardig, en zien dat vegetarische en ook veganistische producten steeds...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

GoJoJo @GoJoJoGoOrg
"This lunch was too pretty not to share 🥂#foodinspiration #foodie #foodblogger #lunch #lunchtime #food https://t.co/Vxcg4StxtC"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Inspirational potential. #TasteDeVine #foodinspiration https://t.co/qcCLHaZ1FG"

wim ballieu @wimballieu
"RT @foodinspiration: Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo me… "

Dutch Food Products @products_dutch
"RT @foodinspiration: Dank aan alle lezers, chefs, fans en partners van Food Inspiration die vandaag met ons proostten op het aankomende 100… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Dank aan alle lezers, chefs, fans en partners van Food Inspiration die vandaag met ons proostten op het aankomende… https://t.co/u7GNHEpqxG"

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo me… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo… https://t.co/Q6a3t0STbi"

GolleySlaterGroup @Golley_Slater
"RT @GolleySlaterPR: From December 7th, Asda will sell a Christmas Dinner Pizza topped with sprouts, roast potatoes and strips of roast chic… "

Golley Slater PR @GolleySlaterPR
"From December 7th, Asda will sell a Christmas Dinner Pizza topped with sprouts, roast potatoes and strips of roast… https://t.co/3PVogR4coy"

Books and Spoons @BooksAndSpoons
"RT @BooksAndSpoons: #recipe for CHEESY ROASTED BUTTERNUT SQUASH #RecipeoftheWeek #recipeblog #vegetarian #vegetables #dinner #dinnertime #f… "

Agenda