School is cool-2
------
----
----
HAS Den Bosch
Hotellotop
De Rooi Pannen
Hoge Hotelschool Maastricht
ROC Eindhoven
ROC Amsterdam
Inch
NHTV
Saxion
Stenden Hogeschool
ROC Mondriaan
Tio
Zadkine
Helicon / De Groene Campus
Hotelschool Den Haag
Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
Rijn IJssel Vakschool Wageningen
Koning Willem 1 college
Hogeschool van Amsterdam
Landstede
De Rooi Pannen
USP :
Kleine schoolInterne praktijkfaciliteiten2 keukens en 2 restaurantsInstructiekeukenPastisserielokaal20 hotelkamers2 vergaderzalenKlankbordgroep (overleg bedrijfsleven en school)Korte lijnen tussen school, ouders en bedrijfsleven
Opleidingen:
Horeca-assistent niveau 1Kok niveau 2Zelfstandig werkend kok niveau 3Gespecialiseerd kok niveau 4Gastheer/gastvrouw niveau 2Horecaondernemer/manager niveau 4
HAS Den Bosch
USP:
Creativiteit en conceptontwikkeling
Opleiding:
Food design & Innovation
HotelloTOP
USP:
Linking pin tussen verschillende netwerkplatformenStimuleren onderling zakendoen
Opleidingen:
N.v.t.
INCH
USP:
Netwerkplatform voor iedereen die het diploma van een erkende hoge hotelschool heeft behaaldAl tachtig jaar oud-hotelschoolstudenten een house of knowledge door middel van inspirerende evenementen en een breed netwerk.
Opleidingen:
N.v.t.
Hoge Hotelschool Maastricht
USP:
Volle breedte van de bedrijfskolom belicht Rollercoaster van emoties, van de traditionele stroopstoker tot de marketingstrategie van een multinational.Managementstage binnen een foodservicebedrijf en een consultancy-marktonderzoek Aandacht voor jonge talenten
Opleidingen:
Hotelmanagement met specialisatie Foodservice
NHTV Academy of Hotel Management
USP:
Internationale insteekImagineeringKleinschaligheidUitwisselingsprogramma’s en buitenlandse stages
Opleidingen:
Hotel ManagementFacility Management
Rijn IJssel vakschool Wageningen
USP:
Een samenwerking met veertien bedrijven uit de regio die door het aanbieden van stages en workshops een groot aandeel hebben in de opleiding.
Opleidingen:
Manager/ondernemer en kok/gastheer niveau 2, 3 en 4
ROC Eindhoven
Wat wordt de belangrijkste kerncompetentie voor het Talent van de Toekomst?
"Creativiteit: creëren en innoveren."
USP ROC Eindhoven:
Onze nieuwe uitdagende driejarige opleiding Manager/ondernemer (horeca en café/bar)
Opleidingen:
Horeca-assistent (1)Kok (2)Zelfstandig werkend kok (3)Gespecialiseerd kok (4)Leidinggevende keuken (4)Gastheer/-vrouw (2)Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw (3)Leidinggevende bediening (4)Manager/ondernemer horeca (4)Manager/ondernemer café/bar (4)
Saxion
Hoe zie jij de war on talent?
"In de visie van Saxion Hoger Hotelonderwijs is de felst begeerde prijs in the war on talent: de student die het talent heeft om waarde toe te voegen aan alle stakeholders van het internationale gastvrijheidsbedrijf. Die afgestudeerde die de aandacht van alle partijen in het netwerk, online, 24/7, en face-to-face, kan focussen op de persoonlijke behoeften en het belang van hen die te gast zijn – of dit nu in een hotel is of in een hotelfunctie binnen andere organisaties. Studenten met de unieke combinatie van een hospitality-mindset, hospitality-expertise en hospitality-skills, in het bezit van het diploma hoger hotelonderwijs."
USP Saxion:
Hospitality-business: studenten hotelmanagement werken samen met facilitymanagement en tourism management. Wij zijn kleinschalig, met een groot netwerk. Daarnaast bieden we co-creatie met het werkveld: studenten doen vanaf hun eerste jaar werkervaring op in de hotellerie en hospitality-business.
Opleidingen:
Opleiding Hoger Hotelmanagement, Nederlandstalig en Engelstalig
Stenden Hogeschool
USP:
Praktijkgericht met specialisatie op gastronomie onder leiding van Peter Klosse
Opleiding:
International Hospitalitymanagement
ROC Mondriaan
USP:
Internationale stageperiode en de mogelijkheid voor tweetalig onderwijs.
Opleidingen:
Manager/ondernemer café-bar Manager/ondernemer horeca (hotelschool) International Hotel- and Managementschool Kok, Gastheer/-vrouw, Facilitaire dienstverlening Fastservice en Horeca-assistent
ROC Amsterdam
USP:
Het grootste aanbodKleinschalig onderwijs binnen grote organisatieDocenten die je naam kennen staan voor je klaarContacten met het bedrijfsleven over de hele wereld.Leren in de praktijk bij viersterrenhotel The College Hotel in Amsterdam Zuid of het Schiphol College.Goed bereikbare schoolgebouwenGoede mogelijkheden om door te stromen, zowel binnen het ROCvA als naar het hbo.
Opleidingen:
BakkerijHospitality & EventsFacilitair manager ZorgTrainee chefHospitality niveau 2 en 3Gastronoom/SommelierMbo-plus Hospitality ManagementSterklasGastheer/-vrouw niveau 2KokOndernemer/manager Hotel & RestaurantBartenderCateringbeheerder/-managerFastservice
Hotelschool Den Haag
USP:
Excellent research centerMaster opportunitiesStudent and faculty worldwide exchange programsAn international network of 6.500 alumni’sNew international board of directorsReceived an excellent accreditation in 2012A brand new campus in Amsterdam (opening August 2012)A member of the leading Hotelschools of the world
Opleidingen:
Bachelor Business Administration in Hotel Management
Master Hospitality Management
TIO
USP:
Speciale aandacht voor de vakgebieden e-commerce en cultural dynamics.Kleinschalig en persoonlijk onderwijs op vijf sfeervolle vestigingen. Veel les: gemiddeld zo’n 25 contacturen per week. De docenten zijn professionals uit de praktijkVeel studiebegeleiding en geen lesuitval.Snel studerenInternationale mogelijkheden (stages, internationale uitwisseling, studiereizen en excursies).Kwaliteit gewaarborgd: studenten zijn verzekerd van een waardevol diploma.
Opleidingen:
Hotel- en Eventmanagement (hbo bacheloropleiding, Nederlandstalig)Hotel and Eventmanagement (hbo bacheloropleiding, Engelstalig)Hotelmanagement (mbo4-opleiding, Nederlandstalig)Gastheer/gastvrouw (mbo2-opleiding, Nederlandstalig)
Zadkine Centrum
USP:
Leren met hoofd, hart en handen: kennis en vaardigheden, maar ook houding en gedrag.Talentontwikkeling: we helpen dromen waar te maken, dingen te doen en door te zetten. Praktijk als leermeester: hoe realistischer de onderwijsomgeving, hoe beter. Anytime, anyhow, anywhere: bijzondere leervormen, onderwijs op maat en flexibele instroommogelijkheden. Co-makership: leren is een samenspel tussen student, docent en praktijk. Wij bieden studenten niet alleen een samenwerking met het bedrijfsleven op het gebied van stages, maar ook bedrijfsbezoeken en workshops.
Opleidingen:
Daarnaast hebben wij ook diverse horecaopleidingen van niveau 2 tot 4, van assistenten tot en met de specialisten op de werkvloer.Horecamanagementopleidingen niveau 4Vanaf volgend jaar Frontofficemanager.
Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
USP:
Ontwikkelen business- en managementgerelateerde competenties in een foodcontext en hun foodgerelateerde competenties in een businesscontext.
Spin in het web bij voedingsmiddelenbedrijven.
Opleiding:
Food and Business
ROC Helicon/De Groene Campus
USP:
Hechte samenwerking met het bedrijfsleven Food & Fresh lab Arrangementen en maatwerkcursussen.
Het Food & Fresh lab:
elke tien weken een andere productielijn;
echte industriële machines;
werken aan de hand van actuele bedrijfscasussen;
onderzoekend leren.
Opleidingen:
AgroFood:Teelt & Techniek niveau 2, 3 en 4Agribusiness & Management niveau 4Veehouderij niveau 2, 3 en 4
Food:
Voeding & Consument niveau 2, 3 en 4Voeding & Technologie niveau 2, 3 en 4
Horeca:
Kok niveau 2 en 3Gastheer/-vrouw niveau 2
Hogeschool van Amsterdam
USP:
Grote verscheidenheid aan theorieën en methodenZelfontwikkelden ideeen over kennisoverdracht. Zelf onderwijzen en ondersteunen in de praktijk. Creativiteit en durfRuimte om te ontwikkelen
Opleiding:
Leraar Horeca en Voeding
Koning Willem 1 College
USP:
Drie leerrestaurants met eigen conceptFocus op nieuwe Nederlandse keukenDuurzaam, biologisch, gezond en ambachtelijk Sterk praktijkgericht onderwijs
Opleidingen:
Niveau 2: kok, gastheer/-vrouwNiveau 3: zelfstandig werkend kokNiveau 4: manager/ondernemer horeca
Landstede
USP:
Het praktijkleren staat centraal De activiteiten die plaatsvinden in de à la carte keuken, het bijbehorende restaurant en de plateservice worden door studenten tijdens hun opleiding uitgevoerdDe onderneming is een wezenlijk onderdeel van de opleidingsprogramma’s binnen het Landschap Vrij & GastvrijGekwalificeerde begeleiding (leermeesters)
Opleidingen:
KokZelfstandig werkend kokLeidinggevend kokHotel, congres- en eventmanagement kokGastheer/-vrouwZelfstandig werkend gastheer/-vrouwLeidinggevend gastheer/-vrouw Hotel, congres- en Eventmanagement gastheer/-vrouw
www.degroenecampus.nl www.helicon.nl
http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.derooipannen.nl/
http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.hasdenbosch.nl/nl
http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.hotellotop.com/
http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.inch.nl/
http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.nhtv.nl/
http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.roceindhoven.nl/
http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://saxion.nl/
http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.stenden.com/
http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.rocmondriaan.nl/
http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.rocva.nl/
http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.hotelschool.nl/
http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.tio.nl/
http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.han.nl/
http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.helicon.nl/
http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.hva.nl/